Hamarosan itt a tél a nyakunkon. Napról-napra hűl a levegő és esténként már nagyon didergető. Ha mégis úgy döntünk, hogy teszünk egy kellemes esti sétát a parkban vagy a hamarosan kezdődő karácsonyi vásárokon, jól fel kell öltöznünk. Hazaérve és kicsit átfázva, jólesik egy kellemes ital, ami átmelegít minket, mint mondjuk a sötét rum. Nemcsak magában fogyasztva érheti el melegítő hatását, hanem más meleg italokhoz keverve is.
Ahogy nyáron nagyon kelendőek a hűsítő sötét rum alapú koktélok, mint a Grenada vagy a Mai Tai, úgy télen egyre kelendőbbek a forró italkülönlegességek. Ilyeneket akár otthon is könnyen készíthetünk, ha megvan hozzá a kellő alapanyag.
Nálunk az egyik ilyen népszerű ital a forralt bor, amit egy kis borssal vagy mézzel szoktak ízesíteni, ki miként szereti. Egyre jobban kezdenek elterjedni a sötét rum alapú melegített italok, mint például a rumos tea, de szokás a forralt borhoz is keverni. Ne feledkezzünk meg a rumos csokoládéról sem, amit nem inni, hanem inkább enni szoktak, ami roppant ízletes.