Tévhitek az infraszaunával kapcsolatban

Infraszauna

A hagyományos szauna működési elve azon alapszik, hogy a benne lévő személyek a hosszú felfűtés után vizet locsolnak a felforrósodott kövekre, ezáltal megemelkedik a kabinban lévő levegő hőmérséklete.

Sajnos a hatalmas párafelhő nem tesz mindenkinek jót és sokan nem bírják hosszabb távon elviselni a nehéz levegőt, főleg azok, akik valamilyen légzőszervi betegségben szenvednek. Nem kell azonban lemondania a szaunázás áldásos hatásáról, ha az infraszauna a választása tárgya ebben a témában.

A modern berendezési eszközt a bekapcsolását követően azonnal lehet használni, nem kell várakozni. A magas hőmérsékletet, ezáltal a méregtelenítő izzadást nem a kövekre locsolt vízmennyiséggel érhetjük el, hanem az infrasugarak a bőrünk alá jutásával.

Sokan ódzkodnak az infraszaunától, mert tévesen azt hiszik, hogy a szóban forgó infrasugarak károsak, azonban ez nincs így. Az infravörös hő nem egyezik meg az UV sugarakkal, amelyek valóban károsak lehetnek a szervezetre, hiszen ez a fény bizonyítottan pozitívan hat ránk.

Print Friendly, PDF & Email