Tanulás

Tolltartó kedves mintákkal

Tolltartó

Az elsősök általában nagy izgalommal várják az iskolát. Szívesen vesznek részt a felszerelésük beszerzésében, ezért a szülőknek érdemes bevonniuk őket.

A tolltartó megvásárlása sem maradhat el, hiszen biztosan szükség lesz a ceruza, a radír, a vonalzó és a toll használatára. Mivel a taskagaleria.hu weboldalán igen kedvező áron lehetséges a rendelés, ezért mindenképpen érdemes itt körülnézni. A tolltartó nagyobb méretben is rendelkezésre áll, ebbe könnyen belefér mindegyik felszerelés.
Olvasd Tovább

Az első menstruáció legyen szép élmény!

Az első menstruáció

A serdülőkorban lévő lányokat roppant fontos felkészíteni a havi vérzéssel kapcsolatos tudnivalókról. Azok a gyermekek, akik ezzel nincsenek tisztában, és megtapasztalják életük első havibaját, traumaként élhetik meg a felnőtté válást.

A menstruáció tünetei, elmaradása és előrehozása olyan tudnivalók, amelyek mind az édesanyák, mind a nőgyógyász szájából el kell hangozzanak. A lányok első havi vérzése mindenképpen meglepőnek mondható, azonban fontos, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mi is történik a testükkel. Olvasd Tovább

Egy angol magántanár Budapest területén sokba kerül

Rugalmas nyelvtanulás

Ha szükséged van egy innovatív tanulási módszerre, akkor ajánljuk figyelmedbe a BeHappy nyelviskolát! Aki jobb eredményeket szeretne elérni, először szétnéz, hogy hol van angol magántanár Budapest területén.

Az egyéni nyelvtanulás során remek eredményeket lehet felmutatni, hiszen ilyenkor nem kell felzárkózzunk egy egész osztály színvonalához és nem is fogunk unatkozni, ha mi már felsőbb fokon szeretnénk elsajátítani a nyelvet.

Olvasd Tovább

A magyarországi cég biztosította GKI igazolvány

GKI igazolvány

GKI igazolvány

Sokan több hónapig nem ismerték a 2014 szeptember 11-én bekövetkezett teherautó fuvarozásra, szállításra vonatkozó törvénymódosítást, hogy attól a naptól kezdve illegálisnak számít a bizonyos iratok nélküli vezetés.

A módosítás a GKI igazolvány iratra is kiterjedt, ami nélkül ma már illegálisnak minősül a teherautók vezetése. De pontosan mi is ez a fontos irat és miért van rá szükség? Ez a megnevezés természetesen egy akroníma, ami a Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány nevet takarja. Olvasd Tovább

A személy- és vagyonőrképzés segít az új munkahelyszerzésben

Személy- és Vagyonőr képzés

Személy- és Vagyonőr képzés

A gazdasági világválság során rengeteg cég zárt be vagy építette le az állományát, így sokan veszítették el az állásukat.

Ha Ön is azok közé tartozik, akik azóta sem találtak új munkahelyet, vagy csak szeretné kipróbálni magát más területen is, akkor Önnek való az Személy- és Vagyonőr képzés, aminek az elvégzésével új munkalehetőségek nyílnak meg. Az www.okjoktatokozpont.hu weboldalon minden fontos információt megtalál a képzéssel és a képzés után az elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatban is. Olvasd Tovább

Készségfejlesztő játékok a matematika terén

Számolni is megtanítanak  a készségfejlesztő játékok

Számolni is megtanítanak a készségfejlesztő játékok

Miért lehet az, hogy a kisiskolás gyermekeknél a matematika leckék alkalmával, olyan hosszú időn keresztül újra meg újra hasonló feladatsorozatot gyakorolnak?

Valószínűleg az lehet az oka ennek, hogy amikor a tanítónak sikerült kialakítania a számolás képességét, például 1-től 10-ig terjedő összeadást és kivonást helyesen végezve, hogy ez automatizálódhasson, készséggé kell átalakuljon. A készségfejlesztő játékok fő célja is az, hogy egy, már kialakult képességet addig gyakoroltasson, amíg az nem automatizálódik. Olvasd Tovább

Bevált tanulási technikák – 2. rész

A tanulási technikák sokat segíthetnek

A tanulási technikák sokat segíthetnek

Hét különböző tanulótípust különíthetünk el. Mindenki beletartozik legalább az egyik kategóriába, így fontos tudatosítani ezt, hogy könnyebb legyen eldönteni, melyik a legjobb tanulási technika az adott esetben. Az A típus inkább hallás után tud tanulni. Ez az a típus, aki ha figyel az előadáson, már nem is igazán van szüksége az otthoni tanulásra, mégis simán átmegy a vizsgán. Amikor idegen nyelvet tanul, akkor eredeti szövegeket, kazettákat, lemezeket javasolt hallgatni. A leírt tananyagot a legjobb, amikor hangosan felolvassa, így könnyedén megtanulhat bármit.

 

Olvasd Tovább

Bevált tanulási technikák – 1. rész

Tanulási technika személyre szabva

Tanulási technika személyre szabva

Mindenki szeretne hatékonyan tanulni, ám sokan feladják ezt rövid idő után, a legtöbbször azért, mert nem jól csinálják. Természetesen szükség esetén mindenki megtanul néhány dolgot, bármennyire kedvezőtlen tanulási technikát választott, ám sokkal jobb, ha megtaláljuk azt, amelyiknek a segítségével a leghatékonyabban tanulhatunk. A kreativitás rendkívül hasznos ezen a területen, hiszen a legjobb tanulási technika csak úgy található meg, ha eléggé kreatívak vagyunk.

Olvasd Tovább

Tanulási módszerek a nagyobb hatékonyságért – 3. rész

A megfelelő tanulási módszerek

A megfelelő tanulási módszerek

A rendelkezésre álló idő megfelelő beosztása is fontos tanulási módszer, a legjobb, ha részcélokra osztjuk a teljes megtanulásra váró anyagot, ahogyan az időt is, de nem a teljes intervallumot, ami rendelkezésünkre áll, hiszen nem várt események is megtörténhetnek közben. Akkor sem kell kétségbeesni, ha egy hosszabb ideig tartó nem várt eseményre kerül sor és nem tudjuk tartani a betervezett részcélokat, ilyenkor a legjobb újratervezni a megmaradt idő alapján.

Olvasd Tovább

Tanulási módszerek a nagyobb hatékonyságért – 2. rész

A megfelelő tanulási módszerek kiválasztása

A megfelelő tanulási módszerek kiválasztása

A megfelelő tanulási módszerek kialakításakor, az egyik legfontosabb tényező a saját bioritmus, erre pedig nagy figyelmet kell szentelni. Mindenkinek megvannak azok az időszakok, amikor egy nap folyamán a leginkább tud tanulni, vagy más kreatív folyamatokkal foglalkozni, tehát ezt kell kihasználni. Akinek a bioritmusa megengedi, este vagy éjszaka, lefekvés előtt is érdemes lehet kipróbálni a tanulást, hiszen számos tanulmány kimutatta, hogy ezek az információk maradnak meg leginkább.

Olvasd Tovább